Geçtiğimiz hafta FOW.Connect’in 7. webinarını gerçekleştirdik.
Expertera ve İşin Geleceği Platformu Kurucusu Alp Sezginsoy’un konukları, Dogma Alares Kurucu Ortağı Kıvanç Emiroğlu ve Prof. Dr. Bedirhan Üstün’dü.
Alp, öncelikle FOW (Future of Work – İşin Geleceği) felsefesinden bahsetti. Bir üründen daha çok, bir kimliği, ait olma hissini arayan insanın isteklerine yanıt verme gayesi ile işin geleceği felsefesine sahip insanların bir araya gelerek oluşturduğu komünite sonucunda oluşturulan FOW’un pandemi döneminde yeşerdiğinden bahsetti.
İşin geleceğinde ihtiyaç duyulacak pratikleri ve iş disiplinlerini hem Türkiye’den hem yurt dışından birçok farklı uzmanla inceleyen FOW.Connect’in, webinarlarında da tek bir konuya değil, İşin Geleceği felsefesinin kollarındaki çeşitli temaları ve insanları ağırladığından bahseden Alp, “Bugünün ve geleceğin insanının potansiyelini açığa çıkartacak her değer, FOW’un temellerinde yatıyor.”dedi.
FOW’un bu kısa tanıtımının ardından Kıvanç Emiroğlu ve Bedirhan Üstün’ün de dahil olması ile çok doyurucu, zihin açıcı bir sohbet de başlamış oldu. Şimdi gelin, kısa kısa bu konuşmadan notlara bakalım birlikte!
Webinar boyunca, Covid-19 sayıları, ofise dönüş gündemi ve ikinci dalga ekseninde birçok şey konuşuldu:
“COVİD-19’un kuluçka süresi iki hafta ise, elimizdeki iş gücünü ikiye bölelim. İş yerlerine dönüşümlü olarak gidelim. Bütün toplumu eve kapatmaktansa, hasta olanları bulup, onları ayırmak önemli. Böylece diğerleri sosyal mesafeyi koruyarak hayatlarına devam etsin. Çok fazla test yapılmalı. Pozitif olanları izole etmek, irtibatta olanları tespit etmek önemli. Kişilere açık ve net bilgi vermek, insanların bu şekilde kendilerini yönetmelerini sağlamak yol gösterici.”
“İnsanlar kendi sağlıklarından kendileri sorumlular. Şu an siz kendinizin doktoru ve sağlık bakanısınız. Sizin yaptıklarınız, sizin sağlığınızı belirleyecek.Toplum, kitle bağışıklığı ve toplumsal kontrat için daha yaşlı, zayıf, kimsesizlere sahip çıkmalı.”
“Ofis tedbiri gerekli ancak en önemlisi, ofis kültürü içerisinde birlikte çalışmanın getirdiği sorumluluğu bilmek ve paylaşmak. Gözlemlerinizi, geri bildirimlerinizi, İnsan Kaynakları’na bildirip ona göre çalışmalısınız.”
Webinar’ın Uzmanlarından Kısa Kısa...
Bu dönemde...
Tüm katılımcılarımıza ve dinleyicilerimize sonsuz teşekkürler!
Güven, bir organizasyonun başarılı olması için temel unsurlardan biri. Çalışanların daha bağlı, daha üretken ve daha mutlu olmasını sağlıyor. Ama şöyle bir şey var: Güven inşa etmek için herkese uyan tek bir tarif yok. Her liderin kendi "gizli sosunu" bul
Yeni bir yıla “merhaba” dedik. Geçtiğimiz yıl başarılar, dersler ve mücadeleler ile dolu bir yıldı. Şimdi ise yeni başlangıçlar yapma zamanı.
Bu yıl, tüm şirketlerin kalbi sayılabilecek İnsan Kaynakları’nda işin İ’sine çift dikiş atma ve K’yi yeniden tanımlama vaktidir!
2024 sizler için nasıl geçti bilmem ama bana çok iyi geldi, özellikle son çeyrek! Öncelikle kendisine ve buraya gelmemi sağlayan kişilere teşekkür ederek, 2025 yılına dair bir manifesto yazmak istedim.
Yoğun toplantılar, teslim tarihleri ve masa başı rutinleri derken iş hayatının temposu bazen enerjinizi tüketebilir. Neyse ki, doğru ilham kaynağıyla motivasyonunuzu yeniden kazanmak mümkün! Beyaz yakalı çalışanların kariyerlerinde ve kişisel gelişim yolc
Bir düşünün, sosyal medyada şu "mutlu cuma" paylaşımları var ya; toplantıdan sonra bir grup çalışanın kahkahası ya da ofis bahçesinde bir kahve molası... Bu tür paylaşımlar, markanızın reklam kampanyalarından çok daha etkili olabiliyor. Çünkü insanlar, di
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.