1995 ve 2010 yıllarında doğan Z kuşağının en büyük üyeleri, ufak ufak iş hayatındaki yerlerini almaya başladı. Bu kuşağın en önemli özelliği, hayatlarının hiçbir döneminde internetsiz yaşamanın ne demek olduğunu bilmemeleri ve hızlı&büyük teknolojik gelişmelerin içine doğmaları sebebi ile bu değişikliklere kolayca adapte olabilmeleri. Bu da demek oluyor ki, bu kuşak geleceğin işverenlerini teknolojik yetkinlikler anlamında oldukça doyuracak! Fakat, çalıştıkları ortamların bir o kadar da kendi istek ve ihtiyaçlarını karşılamasını talep edecek...
Peki bu istek ve ihtiyaçlar nasıl yönetilmeli?
İşte Z kuşağı ile mesai arkadaşı olmaya hazırlanan işverenler için birkaç küçük tavsiye!
*Z kuşağına asla deneyimsiz, genç bireyler gözü ile bakma hatasına düşmeyin. Onlar, hızlı değişimlerin dünyasına en kolay ayak uydurmayı başarabilen, işlerinde ‘uzman’ yetişkinler! Unutmayın ki onlar, wireless’ın, smartphone’ların, paypal’ların, bluetooth’ların dünyasına doğdular.
*Onları iş dünyasının geleneksel kalıpları olmadan kucaklayın ve onlardan bir şeyler öğrenmek için ne kadar hevesli olduğunuzu gösterin. Uzun lafın kısası, Z kuşağının size mentorluk etmesine izin verin!
*Z kuşağının sizi bugünden alıp, henüz keşfedilmemiş geleceğe götürecek iyi birer rehberler olduklarını kabul edin. Öngörülerine, bilgilerine ve hislerine güvenin.
Sizin kadar hayat deneyimi olmasa da, Z kuşağı hızlı değişimlerin ve adaptasyonun gençliği! Bu konudaki uzmanlıklarına inanın ve iş hayatında onları kucaklamaya hazırlanın!
the 4C1H team
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
You may contact us via hello@4c1h.com
or by filling the form below: