Geri sayım başladı… 2025’e çok kısa bir zaman kaldı. Yeni bir yıla girerken çalışma alışkanlıklarımızı dönüştürerek daha güçlü ve daha keyifli bir başlangıç yapmanın yollarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü yeni bir yıl, yeni başlangıçlar, değişim ve
Bir saate sığdırılmaya çalışılan üç saatlik gündemler, birbiriyle kesişmeyen fikirler ve sonunda “bunu sonra tekrar konuşalım” cümlesi... Çoğumuz bu döngüye aşinayız.
Belirsizliğin giderek arttığı dönemlerde çalışanların motivasyonunu yüksek tutmak, şirketlerin güçlü kalabilmesi için olmazsa olmaz.
Günümüzde teknoloji hızla ilerliyor, yapay zekâ ve otomasyon neredeyse her işin bir parçası haline geldi. Artık pek çok işimizi bu teknolojik yardımcılarla daha hızlı ve verimli yapabiliyoruz. Ama ne olursa olsun, iş hayatının merkezinde hala insana özgü
Gün içinde kendimizi akışa kaptırıyoruz. Uzayıp giden yapılacaklar listesi, bitmek bilmeyen toplantılar ve yetişmesi gereken işler arasında kendimizi bir döngüye sıkışmış gibi hissetmek oldukça normal.
İK ekipleri, iki farklı kuşağın arasında kalmış durumda, adeta bir köprü kurma sanatıyla uğraşıyor. Bir tarafta detaylı raporlar ve düzenli toplantılar bekleyenler, diğer tarafta kamerası kapalı toplantıya katılanlar…
Hikaye anlatıcılığı, insanlarla güçlü bir iletişim ve bağlantı kurmanın etkili yöntemlerinden biri. Aynı zamanda, her beceri gibi, yeterli ilgi ve çalışmayla geliştirilebilen bir beceri.
Yapay zeka, İnsan Kaynakları süreçlerine ciddi bir derecede entegre olmuş durumda. “GenAI One Year Later” başlıklı Gartner Webinar’ında Eser Rızaoğlu’nun aktardığına göre, 2022 yılında İK fonksiyonlarının %52'si GenAI’ı keşif aşamasındayken, bugün %49'u b
Şirket kültürü işe alım ve elde tutma konusunda artık çok kritik bir yerde duruyor. Yakın zamanda yapılan Glassdoor anketi, iş arayanların %77'sinin iş arama sürecinde şirket kültürünü önemli ölçüde dikkate aldıklarını ve bu eğilimin giderek yükseldiğini
İnsanların ofise girdiklerinde veya online bir toplantıya giriş yaptıklarında nasıl hissettiklerini şekillendiren en önemli noktalardan biri şirket kültürü olabilir. Birçok kültür ölçümleme metodu var tabii ama gün sonunda “Sabahları işe gitmek için heyec
Gen Z yeni terimleriyle gümbür gümbür geliyor… Work-life balance değil, work-life blend peşindeler. Hem işlerini yapıp hem de slay etmeyi biliyorlar!
Yaratıcılık inovasyon, problem çözme ve kendini ifade gücü için gereklidir. En parlak zihinler bile yaratıcı engellerle karşılaşabilir.
Otokontrol; kişilerin kendi davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını yönetebilme yetisine denir. Hem özel hayatımızda hem de iş yaşamında başarılı olmak için bilinçli bir şekilde geliştirilmesi gereken becerilerden biridir.
“Acemi zihni” anlamına gelen Shoshin, bir konuya bilgi ve deneyimle ilişkili ön yargılar, kabuller ve alışkanlıklardan sıyrılarak, ilk defa görüyormuş gibi yaklaşmayı ifade eder.
Boston Consulting Group’un Haziran 2024 tarihli raporuna göre, dünyadaki çalışanların nerdeyse yarısı kariyerlerinin bir döneminde tükenmişlikle karşılaşmış. Çalışanları büyük oranda bu durumdan koruyan ise kapsayıcılık. Şirketinde değer gören, saygı duyu
Yirminci yüzyıl sinemasının dev ismi Orson Welles, bugün hala yaratıcılığın ve yeniliğin sembolü olmaya devam ediyor.
İş dünyasında sıkça "doğru iletişim kurmak" gerektiğinden bahsediyoruz. Problemlerimizi doğru anlatmak, daha iyi sunumlar yapmak, fikirlerimizi daha net bir şekilde ifade etmenin yöntemlerini araştırıyoruz.
Öncelikle İK’nın organizasyondaki yerini iyi anlamak ve anlatmak gerekiyor. Yetenek kazanımından, organizasyonel kültüre stratejik İK fonksiyonlarının öneminin kavranması çok kritik.
Bir animasyon filmi fanı olarak, geçen gün ikincisi vizyona giren "Ters Yüz" filmini izlerken filmin ana karakteri Riley'nin duygularıyla mücadelesine tanık oldum.
Günümüzde, bilgisayarlar ve akıllı telefonlara son derece bağımlı bir yaşam sürüyoruz. Bunun bir sonucu olarak, dikkat süremiz de her geçen gün azalıyor. Bu durum, iş yerinde odaklanma ve performansı da doğrudan etkiliyor.
Sanatsal faaliyetlerde bulunmanın genel iş performansı üzerinde önemli bir etkisi olduğuna dair pek çok bilimsel çalışma var. Sanat, birçok biçimiyle, yaratıcılığı artırmak, stresi azaltmak ve bilişsel işlevi geliştirmek için güçlü bir araç ve tüm bunlar
Gen Z ya da Z kuşağı; günümüzde markaların hem potansiyel müşteri hem de potansiyel çalışan olarak gözbebekleri diyebiliriz. Ancak değişim ve dönüşümün öncüsü bu kuşağı elde tutmak o kadar da kolay değil.
Yeni Zelanda’da geri dönüşüm oranları diğer ülkelere kıyasla daha düşüktü ve sadece Auckland'da önümüzdeki 10 yıl içinde çöp sahalarına gönderilen atık miktarının iki katına çıkması bekleniyordu.
Liderlerin psikolojik güvenlik sağlaması, ekibinin fikirlerini özgürce ifade edebilecekleri, hatalardan ders alabilecekleri ve risk almaktan korkmayacakları bir ortam yaratır. Bu sayede ekipler, daha üretken, daha yenilikçi ve daha bağlı hale gelir.
Durmayı günlük rutinin bir parçası haline getirmek hem profesyonel hem de kişisel yaşamımızda başarının ve esenliğin kapılarını açabilir.
Yürüyüş görünüşte sıradan bir aktivite ama bazı bilimsel çalışmalar yürümenin yaratıcılığın önündeki bariyerleri ortadan kaldırabileceğini gösteriyor. Stanford Üniversite'sinde yapılan bir araştırma, yürümenin yaratıcı faaliyeti %60'a kadar artırabildiğin
Hafta sonunun ardından, işe geri dönerken ve rutinlere tekrardan adapte olmaya çalışırken yaşadığımız bu zorluk, pazartesi sendromu olarak bilinir.
Hesap verebilirlik iş yerinde bu kadar önemliyse, birçok şirketin değeriyse, neden çoğu şirket sahiplenme kültürü oluşturmakta çok da başarılı olamıyor?
Geri bildirim kelimesini duyduğumuzda aklımıza genellikle hataların veya eksikliklerin konuşulması gelir. Aslında çoğu zaman hepimizin farkında olduğu gibi, etkili bir geri bildirim kültürü, olumlu ve yapıcı yorumları teşvik ederken aynı zamanda gelişim i
Picasso bir restoranda otururken bir adam onu tanır ve yanına gelerek uzattığı peçeteye bir şeyler çizmesini rica eder. Picasso adamı kırmaz ve cebinden çıkardığı kurşun kalemiyle kara kalem bir çizim yapar. Birkaç çizgiyle tam bir Picasso eseri olan bir
Her fırsatta söylediğimiz bir şey var: Çalışan deneyimi atıştırmalıkların, etkinliklerin ve hediyelerin çok daha ötesinde! Bu gibi jestler ancak çalışanı anlayan, ihtiyaçlarının farkına varan, yanıt veren, anlam bulduran bir deneyimin içinde değer kazanab
İzleyenleriniz var mı bilmiyorum ‘’Aaahh Belinda", 37 yıl sonra Netflix ekranlarında tekrar seyirciyle buluştu ve beni kendi dünyasının içine çekti!
Uçuş görevlilerinin sürekli rehberlik sağlayarak ve empati göstererek, bazen endişeli olabilecek durumları daha rahat hale getirmeleri, yolcuların ihtiyaçlarına cevap vermeleri, çalışma ortamındaki liderlerin de ekip arkadaşları için çaba göstermelerini h
Evden çalışmanın avantajlarını tatmış bir kitleyi haftada 3 gün ofise getirirken daha çok “bir arada”lığın gücünden yararlanmak, kurum kültürünü bu anlamda beslemek gerekir.
Procrastination veya dilimizde sıklıkla “hastalık” kelimesi ile beraber kullanılan erteleme davranışı, kişinin işlerini bilinçli bir şekilde geciktirmesini tanımlar. Fakat, kulağa inandırıcı gelmese de ertelemenin şaşırtıcı faydaları da olabilir!
Peki yaratıcı bir şey oluşturmak için nelerden ve nasıl ilham alabiliriz? Şimdi, dünyaca ünlü Grafiti ve Sokak Sanatçısı Keith Haring’in ilham kaynaklarına göz gezdirip ona saygı duruşunda bulunma zamanı!
Klavyelerin ve dokunmatik ekranların her yaştan insanın yaşamının neredeyse tüm anlarına sızdığı bir çağda, kalem kağıda övgü kulağa romantik gelebilir. Yine de bu basit eylemin nostaljiden öte bir anlamı ve etkisi olduğu pek çok araştırmaya konu olmuş bi
Sanıyorum hepimiz için değişik duyguları tattığımız bir sene oldu. Hep birlikte üzüldük, neşelendik, gururlandık, ürettik, yeni hedefler koyduk. Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha devirdik.
İnsana dokunan işler yapan tüm iletişimcilerin en sağlam rehberleri arasında kitapların olduğunu düşünürsek hepimizin yeni bir seneye girerken okunacaklar listesi vardır.
İnsan Kaynakları departmanları zamana, trendlere uymak için son 30-40 senede Personel Yönetimi iken İnsan Kaynakları’na ve artık birçok şirkette İnsan ve Kültür’e evrilmiş durumda.
Kültürün iş yaşamı üzerindeki etkisini, Fransa’dan Japonya’ya farklı ülkelerin işe yaklaşımları üzerinden inceleyelim.
Diderot Bütünlüğü’ne göre, satın aldığımız her bir parça bizim kimliğimizin bir parçası haline gelir ve bu parçalar ile uyumlu olmayanları değiştirme eğilimine gireriz.
Geçtiğimiz hafta sonu 4C1H’nin 8. yılını kutlamak için bir aradaydık. Bu artık bizim için gelenek haline gelmiş bir buluşma.
"Çalışan için, çalışana rağmen" uygulamalar geliştirmek yerine, "çalışan için, çalışanın ihtiyaçlarına göre" bir deneyim tasarımı için, kavramın en az kendisi kadar sade başka bir anahtar var: Geri bildirim.
100 yıl önce bu zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde halkımız zor bir mücadelenin egemenliğini kazandı.
İş ilanları ve açık pozisyonlar şirketlere her gün iş kaybına neden olabilir. SEO'nun inanılmaz bir fark yaratabileceği yer burasıdır!
Bir heves yaptığımız yapılacaklar listesine görmeyi reddettiğimiz ama illa ki olacak olan birkaç negatifliği de yazsak mı artık?
İlhamın nereden geleceği belli olmadığı gibi, belirli bir süreçten geçip son işe dönüşme şekli de eminim ki herkes için oldukça değişkendir.
Son araştırmalar, toksik kültürün çalışanların işten ayrılmalarındaki en önemli nedeni olarak tükenmişlik ve düşük ücretin üstünde yer aldığını gösteriyor.
Ne kadar sıcak ve kurak olursa olsun iflah olmaz bir yaz mevsimi fanatiğiyim.
Takım dediğimizde aklımıza birçok şey geliyor. Futbol, basketbol, şirket çalışanları…
Bugünün rekabetçi dünyasında sahip olunan bilgi, ne pahasına olursa olsun korunması, hatta tecrit edilmesi gereken bir 'nesne' halini aldı. Sosyal medyanın sonsuz akışında bildiklerini cömertçe, yapılandırarak ve yeniden üretilmesine olanak tanıyarak payl
Belirsiz ve zor zamanlardan “hala” geçmeye devam ediyoruz. “Hala” diyorum, 2020 pandemiden beri, bu birkaç kelime ile o kadar çok cümle kullandım ki…
Sosyal medya son günlerde tembel kız işi kavramını konuşmaya başladı. Gabrielle Judge isimli influencer TikTok’ta viral olan videosunda bu terimi, uzaktan yapılabilen, esnek imkanlar sunan, düşük stresli ama yüksek kazançlı işler olarak tanımlıyor.
Anlamlı bir kültür inşası için dilimize önem vermek önemli. Çünkü biliyoruz ki dil düşünceleri, düşünceler de davranışları şekillendirir.
Sosyal medyada olmak, doğru hedef kitle ile kendi takipçilerimizi yaratmak, sesimizi bulmak ve paylaşmak bireylerin olduğu kadar elbette kurumların da hakkı. Fakat tüm markaların, dışarıya açılan bir pencere olarak kariyer hesaplarını açarken & kullanırke
Bayram tatilinde uzun zamandır aklımda olan İdil Sevil’in “Türk’ün Aklı Nasıl Çalışır?” kitabına başladım ve gerçekten bir solukta bitirdim.
Uzaktan çalışmanın seyahat ederken çalışabilmek gibi, özellikle bu mevsimde değerlenen avantajları var. Peki, bu avantajı tam anlamıyla gerçekleştirmek için ne gerekiyor?
Uzayan, yarım kalan, bir sebepten tamamlanamayan işlerin zihninizde diğerlerinden daha fazla yer işgal ettiğini fark etmişsinizdir.
Cevabın doğrusu ya da yanlışı yok, sadece başarıların yok, nasıl çalıştığın var, süreçleri nasıl yönettiğin, nasıl bir insan olduğun var. Hele hiç çalışmayan biri iseniz anlatacağınız başarı olmayabilir ama hayatla nasıl mücadele ettiğinizse çok kritik.
“Stratejik İK ne demek?” diye düşünürsek, temel olarak bir organizasyonun başarısı için çalışacak; kültüre uygun, doğru kişilerin kuruma katılması, geliştirilmesi, motive edilmesi görevlerini sayabiliriz.
Gelsin hayat bildiği gibi dedikçe Allah ne verdiyse üzerimize gelmeyi tercih eden bir hayatla karşı karşıyayız. Bu romantik, hümanist ve merhametli minnoş kalplerimiz için bu hayat bazen çok belirsiz, çok zor, çok yorucu. Her şeyden çok çok çok… Siz anla
Her insan bu dünyada neden bulunduğu sorusunun cevabını yıllardır arıyor, keşfetmeye çalışıyor. “İnsanın Anlam Arayışı” kitabını okurken denk geldiğim şu cümle, hayatın her alanında anlamlı olanın ne olduğuna karar vermemiz gerektiğine ve bunu seçme yete
Gençleri işgücüne katabilmenin ve hatta kendi kurumumuza kazandırabilmenin ne kadar kritik olduğunu her fırsatta konuşuyoruz. Evet, çünkü gençlerin ülkenin geleceği, umut ışığı olduğunu biliyoruz. Peki, gençler bu sorumluluğa hazır mı?
Dijitalleşme yarattığı olanca heyecan ve kaygıyla epeydir hayatımızın orta yerinde duruyor. Dijital dönüşüm, konforlu bir iş akışı ve uzaktan çalışma gibi çok sayıda fayda sunarken, çalışanların esenliğini, iş tatminini ve üretkenliğini etkileyebilecek ki
Konumuz son günlerde popülerliği git gide artan, kullanım alanı oldukça geniş olan ve hepimizin mutlaka bir yerde karşısına çıkan ChatGPT.
Geçen günlerde analitik psikolojinin kurucularından Carl Gustav Jung’un insanların psikolojik özelliklerinin kurdukları ilişki şekillerine yön vermesiyle ilgili fikirlerini okudum. Bu fikirleri okuyup etkilendikten sonra bir an içimden dünyanın en düz yor
Günümüzde, yetişkin veya çocuk olmamız fark etmeksizin deneyimlerin pek çoğunun bizim için önceden tasarlandığını söylemek yanlış olmaz. Çalışan deneyimi? Gelin birlikte keşfedelim!
Bu metinde deneyim sözcüğünün çeşitli karşılıkları üzerinde durarak bilgilerimi tazelemek istiyorum. Tıpkı yeni bir sözcük türetmek için ölü dillere dönerek oradan kök almak gibi, deneyim sözcüğünün çeşitli disiplinlerdeki anlamlarına bakarak yeni fikirle
Felaketi bire bir yaşayanlar oldukça zor bir dönemden geçerken, uzaktan takip eden bizler de ikincil travma sahibi olduk. Hepimiz çalışırken bile haberleri dinliyor, depremzedelerin acılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Peki bu süreçte, ikincil travmaya sa
Bu ay okuduğum bir makale* beni kurumsal nezaket kavramını düşünmeye sevk etti. Kurumsal nezaket, bir kurum içerisindeki çalışanların, liderlerin kendi ekip arkadaşlarıyla, müşterileriyle, tedarikçileriyle iletişim kurarken bunu saygı, empati ve nezaket ç
Geçtiğimiz hafta bir müşterimiz ile yaptığımız toplantıda, üzerinde sonradan da epey düşündüğüm bir soru geldi: ‘Bu kadar yüksek enflasyonun, rekabetin olduğu bir ortamda ben değerler iletişimi ile çalışanların gözündeki inandırıcılığımı nasıl sağlarım, o
Bu blogda bugüne kadar pek çok psikolojik ve hatta edebi olguyu çalışan deneyimiyle ilişkilendirdik. Çalışma hayatı doğası gereği birçok farklı alandan öğeleri içinde barındırıyor ve biz de onu bu öğelerle açıklayabiliyor, anlamlı hale getirebiliyoruz. Bu
2022’yi iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Ülke gündemi bir yana benim için yeniliklerle dolu bir seneydi. Bu yeniliklerden biri de 4C1H ile başlayan yolculuğum oldu. Temposu yüksek, keyifli ve bir o kadar da öğretici bir yıl geçirdim. Peki neler mi öğre
Nedir fikir, nereden doğar, hangi koşullarda serpilir? Fikrin değerini yalnızca yaşamı değiştirme, kişisel ya da kitlesel refah yaratma gücü mü belirler?
Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş… Peki uzaktan çalışmak, uzaktan göründüğü kadar keyifli mi?
Bir sabah uyandım Gregor Samsa olmasam da Oblomov olarak uyandığımı fark ettim... Bu nasıl mı oldu, bunun için hikayenin başına dönmekte fayda var...
Hepimizin bildiği üzere çalışanların bağlılığı ve memnuniyeti üzerine çok kafa patlattılar. Üzerine yeni gündemler çıktı; çalışanların sürekli yeni seçenek ve pozisyonları araştırmasıyla sonuçlanan “Flört” akımı, eski iş ve pozisyonlara geri dönüşü tanıml
4C1H’nin ismindeki H harfi İngilizce “Human” (Türkçe “İnsan”) kelimesinin kısaltması. Kendimizi tanıtırken “Human” başlığı altında; insanı dinleyip, ihtiyaçlarını anlayıp onun değerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz diyoruz.
Elon Musk, sözümüz sana! Çalışan deneyimini baştan böyle değersizleştirirsen başına geleceklere hazır olmalısın.
Günümüzde birçok hastalık, sosyal durum Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisiyle açıklanıyor. Çalışan deneyimi niye açıklanmasın ki?
Mesleğimin üzerimdeki etkilerinden dolayı kendimi gördüğüm her yazıda bir yazım yanlışı bulmaya çalışırken veya yaşadığım her olayda bunu çalışan deneyimine nasıl yorarım sorusuna cevap ararken buluyorum. Bu bahsettiğim durum, bir akşam son zamanlardaki
İyi bir görsel tasarım ile bilgilerimizi öne çıkarabilir, almak istediğimiz aksiyonların doğru şekilde sonuca varmasını sağlayabiliriz.
4C1H Ekibi’nden merhaba! Çokça heyecanlı, genç fakat deneyimli bir ekip olarak kendimizden bahsetmek için buradayız! Haydi başlayalım...
İnsan kaynakları ve çalışan deneyimi alanında birçok profesyonelden bilgi ve deneyimlerini dinlediğimiz HR Communicators etkinliğimizi geçtiğimiz Cuma günü 24. kez gerçekleştirdik!
Eşinizle, çalışma arkadaşlarınızla, yöneticilerinizle hangi durumlarda hangi benliklerden (ego durumlarından) konuştuğunuzu hiç düşündünüz mü? Peki bu benliklere (ego durumlarına) geçiren şeylerin kaynağının ne olduğunu? Ve sonrasında yaşadığınız iletişim
Çalışan deneyiminde insanı merkeze alan bakış açısı bu ön yargıların önüne geçmek için çok iyi bir önleyici. Peki sinemada olduğu gibi hayatımızda da bu ön yargıları kolayca kırmak mümkün mü?
Bıraksak, hayat bize rüyaların kapılarını açar belki ne dersiniz? Bu rüyaları hem iş hayatımızda hem özel hayatımızda yaşamamız oldukça mümkün!
Bir kitap okudum, hayatım değişmedi ama kendime koyduğum sınırların aslında zihnimin yarattığı sınırlar olduğunu keşfetmemi sağladı.
4C1H Çalışan Deneyimi Danışmanlık ve Ajansı olarak başladığımız noktadan beri insanı anlamanın ve anlamın peşindeyiz.
Aslında çalışan deneyimi dediğimiz alan da tam olarak burada saklı. Her gün gördüğümüz, konuştuğumuz insanların hikayeleri neler?
Pandemiyle birlikte hayatımıza giren kavramlardan biri de "evden çalışmak”. Peki evden çalışırken vücudumuzu ne kadar dinliyoruz?
Şirketlerin çalışan deneyiminde bulundukları yeri anlamak için, Jacob Morgan’ın belirlediği 9 kategoriden yararlanabiliriz.
2030 yılında daha yaşanılası bir dünya için eşitsizlikleri azaltmak ve kimsenin geride kalmamasını sağlamak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının bir tanesidir.
Bedenlerimiz gerçekten oldukça karmaşık bir mekanizma. Günlük hayatta yaşadığımız birçok ağrının onlarca farklı nedenden kaynaklandığına şahit oluyoruz.
Son günlerde viral olan bir video var. Tv’de canlı yayın esnasında cin çıkarma seansı yaptığını iddia eden bir kişinin “Önden, arkaya, sağdan sola donat donaat donaat...”
Kurumunuz için bir blog oluşturmak; uzmanlığınızı göstermenin, pazarlamanın, kurumsal iletişimin ve elbette çalışan deneyimini güçlendirmenin oldukça düşük maliyetli bir yoludur.
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Metaverse kavramının adeta hızına yetişemediğimiz bir dönemdeyiz.
10 seneye yaklaşan profesyonel iş hayatımın bir döneminde dijital reklam ve pazarlama iletişimi ile ilgilendikten sonra uzun zamandır çalışan deneyiminin niş ve gelecek vaat eden kollarındayım.
Netflix, geçen haftalarda 10 yıl sonra ilk kez abone sayısının azaldığını açıkladı. Bu açıklamayla paralel olarak piyasa değerinde de büyük düşüş yaşayan medya devi, çalışanlarına önümüzdeki aylarda da üye sayılarının azalacağını beklediğine dair mesaj gö
Dün 23.’sünü düzenlediğimiz HR Communicators etkinliklerimizde IK profesyonellerinden bilgi ve deneyimlerini dinlemeye devam ediyor, artık çevrim içi gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizle daha çok kişiye ulaşıyoruz!
Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz “İşin Geleceği” konuları bu trendlerle paralel bir şekilde ilerliyor gibi görünüyor. Haydi gelin, hep birlikte bu yaklaşımları inceleyelim!
İş bulma sitesi The Muse tarafından iş hayatında yer alan Y ve Z kuşakları arasında yapılan bir araştırmaya göre, bu kuşakların yeni işe girdikten sonra pişman hissetme oranları %72. Hatta yeni işe girenlerin %20’si eğer iş bekledikleri gibi çıkmazsa ilk
4C1H olarak insanı anladığımız, dinlediğimiz çalışan deneyimi projelerimize giderek büyüyen ekibimizle devam ediyoruz.
Uzaktan çalışmak çalışan ebeveynlere büyük faydalar sağladı. Ofise gidip gelmeden, ebeveynler sorumluluklarını yerine getirebilmek için evde daha fazla zaman geçirebilmeye başladılar.
Yazımızın ana konusu olan introvertlerin iş dünyası için pek “olumlu” özelliklere sahip olmadığını düşünüyorsanız, size birkaç başarılı introvert iş insanını tanıtmak isteriz; Bill Gates, Elon Musk, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, Marissa Mayer.
Farklı düşüncelere de açık olup onları benimsemek ve yaratıcılığın önüne ket vurmamak adına 6 Şapkalı Düşünme Tekniği oldukça önem taşır.
Henüz diziyi izlemeyenler için anlatmak gerekirse; The Office modern iş dünyasından alıştığımız ofis kültürünün çok dışında, bir kağıt şirketinde çalışanları konu alıyor.
Hafta sonu planlarımızı beklerken tempolu geçen iş günlerini kolay atlatmak adına sizin için birkaç önerimiz var.
Etkili zaman yönetimi teknikleriyle bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Haydi gelin, zamanı yönetebilmenin yollarına bakalım!
İşverenlerin yapması gereken şey aslında oldukça açık: Çalışanlarının yeni iç fırsatlar bulmalarını kolaylaştırmak. Haydi gelin bunların yollarına beraber bakalım!
Biz 4C1H olarak, tüm klişelerden ve zorunluluklardan sıyrılıp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak yerine, hayal ettiğimiz o özgür ve eşit dünyayı sahipleniyoruz!
Yeni gelen çalışma modelleri ile geleneksel 8’den 5’e ofis içi çalışma modelinden uzaklaşmakla kalmıyor, aynı zamanda 4 günlük bir çalışma modelini odağa alan fikirler hayat bulmaya başlıyor.
Yaratıcı bir şirket kültürünün sadece yaratıcı işlerle uğraşan şirketlere gerektiğini düşünüyorsanız sizin için küçük bir hikayem var.
Başkalarına liderlik kadar bireysel liderlik de çok önemli. Oscarlı film Erin Brockovich örneğinde de görebileceğimiz gibi bireysel liderler bazen lider olduklarını bile fark etmeden liderlik ederek sorunları çözüyor ve şirketleri başarıya götürebiliyorla
Yeniden Beraber dedik ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin liderleri ile çalışan deneyiminin son yıllardaki nabzını tuttuk.
2022’de büyük istifa korkusu ile yaşamaktansa şirketlerin çalışan deneyiminde farklı uygulamalar ile nasıl krizi fırsata çevirebileceğinden bahsetmek istiyoruz bugün.
İş birliğimizi severek sürdürdüğümüz Aydem Enerji ve Aydem Akademi ile yapmaya devam edeceklerimiz için heyecanlıyız!
Çalışan gelişimine önem veren şirketler, geri bildirimi aylık ya da haftalık olarak gerçekleştirerek sürekli hale getiriyor.
Bu yazımızda içimizdeki şeytanları tanıma ve onlarla başa çıkma yöntemlerimizden bahsedeceğiz.
Kimilerimiz için iş yeri artık evi, kimilerimiz ise ortak ofislerden ya da hibrit çalışıyoruz. Elbette ofise tamamen dönenler de oldu. Peki geleceğin iş yeri nasıl bir yer?
2021 hepimize çok şey öğretti. Öğrendiklerimiz de bizi 2022 için fazlasıyla hazırladı. İyisiyle kötüsüyle şimdi 2021 ile vedalaşmak için hazır ve hatta heyecanlıyız.
İyi bir çalışan deneyiminin en önemli gerekliliklerinden biri çalışanlar için kariyer ve liderlik gelişimi fırsatları sunmaktır. Biz de bu nedenle bugün 2022’de öne çıkacağı düşünülen bazı liderlik trendlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Şu bir gerçek ki Y kuşağı X kuşağına kıyasla evlenmek konusunda pek aceleci değil! Hal böyle olunca son yıllarda birçok işyerinde bekar çalışanların sayısı hatırı sayılır bir artış gösterdi.
İK süreçlerini iyileştirmek birçok şirketin gündeminde. Bununla ilgili sizinle sık sık çalışan deneyimi odaklı öneriler paylaşıyoruz. Bugün bu konuya farklı bir düşünce sistemi ile yaklaşmaya ne dersiniz?
2022’ye geri saymaya başladığımız şu günlerde insan kaynakları ekipleri çalışan deneyiminde nelere dikkat etmeli, gelin bugün kısaca göz atalım.
Geleceğin yönetim şekli olarak tanımlanan holakrasi yeni nesil bir yönetim modeli. Peki holakrasiye nasıl geçiş yapacaksınız yani ilk adımlarınız neler olmalı?
Birbirinden uzakta olan ekipler verimli bir şekilde nasıl çalışabilir ve yaratıcı projeler üretebilir, gelin birlikte bakalım.
Artık her çalışanın küresel bir çalışan olma potansiyeli taşıdığı yeni normalde 2021 Global Çalışan Anketi sonuçları ve ankete katılanların içgörüleri küresel şirketlerin çalışanlarını anlamak adına çok değerli.
4C1H'nin 5'inci yılını kutladığımız Kasım ayında sizinle geçen 5 senede öğrendiğimiz 5 şeyi paylaşmak istedik. 4C1H’yi desteklediğiniz, yolculuğumuza eşlik ettiğiniz için iyi ki varsınız.
Bugün Dünya Değerler Günü. Değerlerimizi gözden geçirmek ve pusulamızın ayarını kontrol etmek için harika bir zaman.
Şirketinizin yakın ve uzun vadeli iş hedeflerini çoktan belirlemiş olabilirsiniz. Ancak şirketinizin insan kaynakları liderleri ile iş liderleri arasındaki uyum bu hedeflere ulaşmanızda kilit rol oynuyor.
IK yöneticileri şirketlerinde depresyonla mücadele konusunda ciddi önlemler almadığında çalışanlar depresyon yaşarken bunu açıkça paylaşmak yerine başka şeyleri öne sürerek işten ayrılmayı seçebiliyor. Şirketlerin bu konuda hem farkındalığa sahip olmaları
Kasım ayı ile birlikte 5. senemizi geride bırakıyoruz. Sizler için son zamanlarda 4C1H'de neler yaptık paylaştığımız keyifli bir özet hazırladık!
Şirketinizin işe alma stratejisi şirket yapınıza uygun değilse aradığınız adaylara ulaşmakta zorlanabilirsiniz. Peki, farklı yapıdaki şirketler yetenekli adayları ekiplerine katmak için nasıl bir yol izliyor?
Pandemi ile daha da çok gündeme gelmeye başlayan ve önümüzdeki yıl daha da önemli olacak bazı insan kaynakları teknolojileri kavramlarına ve nasıl fark yarattıklarına gelin yakından bakalım.
Şirketler için hikayeleştirme tam olarak ne işe yarar? Hikayeleri görselleştirmek çalışanlarınıza nasıl anlatacağınızı bilmediğiniz zor ve karmaşık yeni konseptleri daha kolay anlatmanızı mümkün kılar.
Hibrit çalışma kültürü pandemi döneminde birçok şirketin gündeminde. Çalışan performansını yönetmeyi zorlaştırıyor gibi algılanan bu çalışma modelinde işinizi kolaylaştıran bazı yöntemleri derledik.
Aşılanma devam ederken ve biraz biraz ofise dönüş veya hibrit çalışmaya geçiş hazırlıkları yapılırken, uzaktan çalışanları yeni bir duygu durumu bekliyor: FOMO. Yani faydalı güncellemeler, kritik bilgiler ve kişisel bağlar gibi şeyleri kaçırma korkusu…
Uzaktan çalışmayı sahiplenen kurumlara, çalışanların iş yaşam dengesini sağlayabilmek, ekran yorgunluğu ve tükenmişlikle mücadele etmelerine destek olabilmek için bazı görevler düşüyor.
New York Times'ın bizi farklı yerlere götüren yazısını kendimizce yorumladık...
Tam tatile girerken, hibrit düzende ivme yakalamanın sırrını çözdük!
Bloomberg’in çalışma hayatının değişiminden pek de hoşnut olmayan kişilerin hikayelerinin anlatıldığı yazısı devam ediyor!
Bloomberg’in Haziran’da yayınlanan ve çalışma hayatının değişiminden pek de hoşnut olmayan kişilerin hikayelerinin anlatıldığı yazısını iki kısımda sizin için derledik.
İşin geleceğine dair, biraz uzman görüşü destekli olarak size Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok diyeceğiz!
Çalışan deneyiminin önemli bir basamağı olan aday deneyimini yaratırken hedeflememiz gereken 5 şeyi öğrenelim!
Geleceğin çalışma şekli nasıl tasarlanmalı?
Bir yılı aşkın süredir yazıp çizdiğimiz uzaktan çalışmanın özü aslında çok basit!
Ekran yorgunluğunun kadınlarda daha fazla olduğuna dair Stanford araştırmasına bir göz atalım!
Kurumlar gerçekten bir “aile” olabilir mi?
Çalışmayı daha eğlenceli hale getirmek için neleri atmanız gerektiğine dair ipuçlarınız var mı?
Katılım ve çeşitliliğe iş yerlerinde farkındalık oluşturmak adına yapılabilecek 7 etkinliğe göz atalım!
Her çeyrekte sizlerle buluşturduğumuz bültenimiz bahar sayısı ile karşınızda!
Günümüzün en çok konuşulan konusuna dair kısa bir özet!
İki iş insanının deneyimleri üzerinden kendimizi özgürleştirerek nasıl yepyeni bakış açıları kazanacağımızı incelemek ister misiniz?
Mesai saatleri dışında ulaşılabiliyor olmak ya da olmamayı ve bununla nasıl baş edeceğinizi inceleyelim!
İş yerinde güven ve kırılganlık ortamı yaratmak çalışan bağlılığını artırabilir mi?
Çalışan bağlılığı ve çalışan deneyimi arasındaki temel farka bir göz atalım!
Sıradan bir gün yaşamak, liderlerin hiç yapmadığı bir şey!
Kadınlar Günü'nü #KutlamaSahiplen kapsamında ele alan iş ortaklarımızda 8 Mart nasıl geçti?
Yapacağınız ufak bir değişikliğin oldukça olumlu sonuçları olduğunu söylesek ne dersiniz?
Kriz dönemlerini atlatmak için liderlerin sahip olması gereken duygusal zekayı gösterebilmenin yolları!
2020’nin getirdiklerini ve bize öğrettiklerini geçmiş yazılarımızda bolca inceledik. 2021 stratejilerini besleyen de elbette geçen yılın getirileri… Şimdi 10 maddelik 2021 trendlerine değinelim ve işin geleceğine kapımızı aralayalım!
İyi bir lider olmak için yapmanız gereken şey sadece dinlemek ve iletişim kurmak olabilir mi?
Dönüşümle ve değişimle COVID-19 ile daha da haşır neşir olan İnsan Kaynakları departmanlarının halihazırda uyguladığı veya ileriki dönemlerde uygulayacağı bu farklılıklar neler?
Zihinsel sağlığın korunması için yapay zeka en iyi yol olabilir mi?
Geleceğin teknolojisinde insan olmak bizi bir adım öteye taşıyacak!
2020 yılının son çeyreğine hep beraber bakalım!
2020 ve pandemi dönemi bize ve işin geleceğine neler kattı bir göz atalım!
Tükenmişlik sendromunu engellemekte şirketlere düşen roller neler?
Tükenmişlik sendromunda sıra onu yenmekte!
Dünyanın hali, pandemi, evden çalışma, yoğun bir yıl, birçok işle aynı anda baş etmeye çalışma… Hepsi “tükenmişlik sendromu”nu tetiklemiş olabilir. Plaza dili ile konuşacak olursak “burnout” olmuş olma ihtimalimiz oldukça yüksek!
Pandemi devam ederken bir duralım, durum değerlendirmesi yapalım, şu an neleri düzeltip bir yönetici olarak işin geleceğine kendimizi nasıl hazırlayabiliriz, bunlara bakalım.
Uzaktan çalışma kültürü hayatımıza iyice yerleşmişken ve koltuğundan ayrılmaya pek de niyeti yokken, iş dünyasındaki dijital varlığımızı daha görgülü ve saygılı hale getirmek için birkaç ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedik.
“Az çoktur” yani daha bilinen haliyle “Less is more” tabiri, genellikle mimaride, artık indirgenemeyecek kadar güzel bir şey yaratmak anlamına geliyor. Bu elbette günümüzde bir yaşam tarzı halini aldı ve bu sözden öğreneceğimiz çok şey var!
Dünya Değerler Günü'nde değerinizi fark edin!
Uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesi ile artık bırakmamız gereken alışkanlara bir göz atalım!
Uzaktan çalışma disiplini, çalışan deneyimi penceresinde çok yeni bakış açıları kazandırdı. Artık yapılması gerekenler, üzerine düşünülmesi gerekenler çok daha farklı. Bu durumun hem artıları hem eksileri var. Birçok araştırmadan çıkan verileri derledik.
Birçok kişinin ve farklı kültürlerin bir arada olduğu çalışma ortamı içinde herkesin aynı şeye inandığı bir ahlak anlayışı yaratabilmek mümkün mü? Evet mümkün! Yazdığımız adımlarla etik bir kültür anlayışı yaratarak…
Duygusal zeka sayesinde VUCA dünyasında hayatta kalabiliriz!
İşin geleceğinde iyi bir "yönetici" olabilmek için 10 adım yazımızda!
Bizim için yeni başlangıçların zamanı hep eylül ayıdır. Yeni sezona nasıl giriyoruz acaba? Burada derledik!
Uzaktan çalışmada artık hepimiz çok daha iyiyiz, 2.0'a geçme vakti geldi!
Görüntülü konuşmalar bizi çok yordu! Daha az yorulmak için birkaç öneri toparladık!
Uzaktan çalışmanın her anlamı ile formülünü yazdık!
Güven ve şeffaflık üzerine kurulu şirketlerin altın çağındayız! Peki bu kurumların sırrı nedir?
Haydi, asılın kurum kültürüne! Karaya birlikte çıkacağız!
Sürdürülebilirlik hayatın her alanında... Peki ya çalışan deneyiminde?
FOW.Connect #8 webinarından geriye bunlar kaldı!
Güvenli psikolojik ortam... Evde, sokakta ve iş yerlerinde!
Bazen krizler harika fırsatlar saklayabilir!
Geçtiğimiz hafta FOW.Connect’in 7. webinarını gerçekleştirdik. İşte öne çıkan başlıklar!
Pandemi günlerinde markaların çalışan deneyimi yolculuklarını toparladık!
Süper kahramanlık yapan ya da dediğim dedik yöneticilerin devri çoktan bitti. Artık insani özellikleri ön planda olanlar ekiplere liderlik ediyor. Peki hangi özellikler bir lideri daha insan odaklı yapar! Yazımızda!
Birbirimizden uzak kaldığımız şu günlerde şirket içindeki iletişim o kadar önem kazandı ki! Nedenleri ve nasılları üzerine birkaç söz de biz ettik!
Kriz olarak ele alınan her durumun aşılmasının ilk kuralı, odağına insanı ve ihtiyaçlarını alan çözümler geliştirmektir.
Çevik olmak, esnek olmak... Günümüzün vazgeçilmez kelimeleri... Biz de masaya yatırdık!
Cuma günkü webinarımızdan öne çıkan başlıklar burada!
Nasılsın acaba, hiç bunun üzerine düşündüğün oluyor mu?
İşin geleceğine hem iş dünyası hem psikoloji bakışı! 15 Mayıs’ta!
Hafta başında bir video ile duyurduğumuz yeni oluşumumuz FOW.Connect için detaylı bilgileri merak edenler buraya!
Çok merak ettiğimiz geleceğin iş dünyasını çoktan yaşamaya başlamadık mı?
Dördüncü FOW.Connect'ten aklımızda kalanları toparladık!
Bu 23 Nisan, tam da eskileri çok özlediğini söyleyenlere ilaç gibi geliyor!
Hissettiğimiz bir sürü duyguyu masaya yatırdık, sizde hangileri var?
Uzunca bir süre, işe alımlarda online mülakatlar ön plana çıkacak gibi duruyor. Peki bu görüşmelerin püf noktaları neler?
Dün gerçekleştirdiğimiz FOW.Connect webinarından notlarımız blogta!
Evlerdeki yeni düzeni, izolasyonun sessizliğindeki sesleri dinlememiz gerekiyor.
FOW.Connect'in ikincisini Penti CEO'su Mert Karaibrahimoğlu ile geçtiğimiz cuma gerçekleştirdik! İşte akılda kalanlar!
Koronavirüs sebebi ile sosyal mesafelendik, biz de evlerimizdeyiz! Üretimlerimizse son sürat devam ediyor!
FOW Connect: Uzaktan Çalışan & Gelişen Ekipler Kurmak webinarının ikinci gün notları! // The highlights of the second day of FOW Connect: Establishing Remote Employee & Developing Teams!
FOW Connect: Uzaktan Çalışan & Gelişen Ekipler Kurmak webinarının ilk gün notları! // The highlights of the first day of FOW Connect: Establishing Remote Employee & Developing Teams!
Evlerdeyiz, evlerden çalışıyoruz. “Evde olunca çalışamıyorum, dağılıyorum...” diyenlere özel 10 maddelik bir liste hazırladık. İyi okumalar ve sağlıklı günler!
Dünya gündemi Korona virüsü ile sallanıyor. Ülkemizde de pek çok şirket konu ile ilgili tedbirler almaya başladı bile. Bu tedbirlerin başında iptal olan etkinlikler ve seyahatler geliyor. Peki bu konunun sorumluları bu kriz iletişimi ile ilgili nasıl yol
#8Mart haftasına girdik... Bu sene de, her sene olduğu gibi bu konuda yazılan çizilen birçok iş göreceğiz, ses duyacağız. Biz bu konuya biraz farklı bakalım dedik, ne kadar samimiyiz diye sorduk ve bir manifesto yazdık! Haydi sen de oku, sen de sahiplen!
The Future Organization’ın, MasterCard, SAP, Oracle, Kaiser gibi global ve lider şirketlerden son 16 ayda toplamda 140 CEO ile yaptığı araştırmanın sonuçları, 2030’a kadar geleceğe yön verecek liderlik trendlerinin altını çiziyor.
Çalışan motivasyonu düzenlilik ve emek isteyen harika bir yolculuk. Bu yolculuğun tüm yollarıysa, yüklü bütçeler talep eden duraklardan geçmiyor... Yeter ki istenilsin, ufacık ve bütçesiz adımlarla bile motivasyonu artırmak mümkün!
Çalışanınızın bağlılığı, motivasyonu günden güne düşüyor, bir başka deyişle gitme sinyalleri mi veriyor! Buna hemen izin vermeyin, önce iletişim kurun!
Çalışan bağlılığını ve üretkenliğini artıran en önemli etkenlerden biri nasıl bir yerde çalışıldığı. Peki birçok çalışan günümüzde nasıl yerlerde çalışmak istiyor? Detaylar yeni yazımızda!
Departmanlar arası iş birliğinin sağlanması konusu her zaman yapılacaklar listesinin başında yer alır. Peki ne yapmalı, neyi beklememeli? Detaylar yeni yazımızda!
Bugün Dünya Sağlık Örgütü’nün bile listelerine giren tükenmişlik sendromu kavramı, fizikselden daha çok duygusal olarak zayıf düşmeyi tasvir ediyor. Peki bu durumla başa çıkılamaz mı? Yanıtımız yazımızda!
Yeni seneye özel, yöneticiler ve ekipleri arasındaki ilişkileri güçlendirecek 20 maddelik bir liste hazırladık!
Kendi hikayelerinizi yazacağınız eşsiz yolculuklarınızda, harika anılar biriktireceğiniz bir yıl diliyoruz!
Geçtiğimiz hafta başladığımız kehanetlerin devamına gelin birlikte bakalım!
Yılı bitirmek için geri sayıma başlamışken, bir yandan da aramıza katılan yeni markalarımızın heyecanı içindeyiz! Giderek çok güzel hikayelerle birlikte büyüyoruz!
2020'ye son sürat hazırlanan İnsan Kaynakları'nı bekleyen 10 kehaneti masaya yatırıyoruz!
Şirketler nasıl daha insani olabilir sorusunun yanıtı burada!
Hikayeye kaldığımız yerden devam ediyoruz!
HCL Technologies'in CEO'su Vineet Nayar'ın 2005'te başlayan çalışan deneyimi yolculuğunu mercek altına alıyoruz!
Yılda birkaç kez yapılan performans görüşmeleri, çalışanların yeteneklerinin keşfi için her zaman doğru yönlendirmeler yapmaz. Bu durumun önüne nasıl geçeceğiniz ile ilgili ufak ipuçları için yazımıza tıklayın!
Artık her yerde ben bunu neden yapıyorum diyoruz, anlam arıyoruz, anlam istiyoruz! Mutluluk tanımının pabucu çoktan dama atıldı bile!
Dün akşam 18.etkinliğimizi Hacking HR ile birlikte gerçekleştirdik. Gelin, akşama hızlı bir bakış atalım!
Birbirinden çok ayrı dallar gibi görünseler de, iş son tüketiciye ürünü / hizmeti satmaya geldiğinde, bu ikili birbirlerinin ayrılmaz bir parçasılar.
Şirketler arasındaki yetenek kapma savaşlarında birinci olmaktan daha önemli bir şey varsa, o da bunu sürdürülebilir kılmakta!
Çalışan deneyiminin en önemli basamaklarından biri, çalışanlarınıza gelişebileceği alanları tanımaktır. Nasıl diye soruyorsanız, bu birkaç adımı izlemeniz yeterli!
5 adımda EVP çalışmalarınıza başlayabilirsiniz!
Bugün, 17 Ekim Dünya Değerler Günü!
Dün akşamki etkinliğimiz bakalım nasıl geçmiş?
Her sene açıkladığımız çalışan deneyimi trendlerinin 2020 versiyonunu önümüzdeki hafta açıklıyoruz!
Çalışan deneyimi neler vaat etmeli, nasıl olmalı? Bu yazıda!
Çalışanlarınızı, aileleri ile kucaklamak hiç de zor değil. Bakalım neler yapabilirsiniz?
Aday deneyimi, sanıldığından çok daha fazla öneme sahip. Başarılı bir süreç planlaması için yapabileceğiniz 6 küçük adım yeni yazımızda!
Design Thinking ve İK. İki ayrı dünya mı? Cevabımız: Hayır. Design Thinking, İK’nın aday / çalışan deneyimi kurgularken kullanabileceği en faydalı rehberlerden biri. Adeta bir pusula!
Koskoca bir yaz geçti bitti gitti. Geriye 4C1H için çok güzel işler, çok güzel anılar bıraktı! Yaklaşanlar da cabası! Bakalım 4C1H'de neler oluyor?
Kim demiş uzaktan çalışma verimliliği düşürür diye?
Z kuşağı ile tanışma ve kaynaşma vakti geldi!
Güçlü bir liderlik, aydınlık bir çalışma ortamı, güven kültürü ya da hepsi birden! Tüm bu saydıklarımız, çalışan bağlılığının en önemli faktörlerinden.
Sadece bu ufak adımları izleyerek, kurumunuzda başarılı bir wellbeing programı kurabilirsiniz!
İş 3.0'da başarılı olma kriterlerini açıklıyoruz!
'Kendimi ve şirketimin halini nasıl daha iyi anlayabilirim ve anlatabilirim?' sorusuna yanıt veren How to Set'imiz hazır!
25 Temmuz'da the HR communicators #16 Webinarı için takvimlerinizi hazırlayın!
İşyerinizdeki çalışma kültürünün zehirli olup olmadığını bu yazı ile anlayabilirsiniz.
Doğru kurgulanmış bir takdir&ödüllendirme sistemi ile harika işler çıkartmak mümkün!
Bu hafta #HUMANS'ta Spotify kurum kültürünü inceliyoruz!
Çalışan deneyiminin formülünü veriyoruz!
Geçtiğimiz hafta incelemeye başladığımız Netflix kurum kültürüne bu hafta da devam ediyoruz!
'Dream Team'e sahip olduğunu iddia eden Netflix'in kurum kültürünü mercek altına alıyoruz.
Kültür tasarımcısı mesleğini mercek altına alıyoruz!
Kurum kültürü oluşturmak o kadar basit mi? Doğru adımları biliyorsanız, yanıt evet!
Şirketler için bütün mesele varolmaktır. Ama nasıl?
Geçtiğimiz perşembe akşamı 15. the HR communicators'ı geride bıraktık!
Geçtiğimiz perşembe katıldığımız Employer Brand Summit 2019'a katıldık. İzlenimlerimiz bu yazıda!
İK Profesyonelleri yine bir araya geliyor! Corporate - Startup ayrımı yapmadan İK'yı konuşacağımız bir akşam... Kültür, Dijital İK ve Eğlence masaya yatırılıyor. Herkes kendi SKANDAL'ını seçiyor!
Arayanı Arıyoruz!
Arayanı Arıyoruz!
Arayanı Arıyoruz!
Arayanı Arıyoruz!
Hayallerimizde bir gün Netflix CEO'su Reed Hastings ile canlı canlı görüşebilmek, yarattığı 'dream team'i onun ağzından dinlemek var! Bu bize engel değil dedik ve Netflix'teki kurum kültürü hakkındaki bir röportajını köşemize taşıdık!
Domino's İnsan Kaynakları Müdürü Ayşegül Terzioğlu ile çalışan deneyimi üzerine konuştuk.
Bidolubaskı Cao'su Melike Tufanyazıcı ile çalışan deneyimi üzerine konuştuk.
Penti İnsan Kaynakları Direktörü Selim Arda Üçer ile Penti'deki çalışan deneyimi ve işveren markası kültürü üzerine konuştuk.
Dün akşamki etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ederiz!
4 Soru 1 İnsan'ın bu haftaki konuğu Sanofi Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Senem Korol ile Çalışan Deneyimi'ni konuştuk.
Yepyeni bir proje ile çok yakında karşınızdayız!
2019'un ilk the HR communicators'ı 19 Şubat'ta Bahçeşehir Üniversitesi'nde!
Bakalım geçtiğimiz aylarda 4C1H'de neler olmuş?
4C1H ve #DeğişikİnsanlarızBiz'in yeni yıl mesajı bu sayfada!
HBR Blog'ta yayınlanan Çalışan Deneyimi yazımızın tamamı burada!
Sosyal Robot Furhat ile tanışmaya hazır mısınız?
11 adımda kurum kültürünüzü anlatmanın olmazsa olmazlarından işveren markanızı güçlendirmenin yollarını sizler için derledik.
Yılın son the HR Communicators etkinliğine Çalışan Deneyimi damga vurdu.
13.the HR Communicators etkinliğine kimler hazır?
12. the HR Communicators'ta Penti'nin İK Dönüşümünü dinledik!
Bireyi birey yapan, şirketlerin yapı taşlarını oluşturan değerleridir diye her yerlerde anlatıyorum, her yerde altını çiziyorum. Sunumların en başında bu cümleyle başlıyorum!
12.the HR Communicators'ta Kültür Birikimi ve Hayaller üzerine konuşuyoruz!
Algımızı ve ürettiklerimizi organize edebilecek anlamlı yaklaşımlardan biri de 'insan odaklı” davranışlar ve projeler geliştirmek. Anlamlı ve insan odaklı bir işyeri kültüründe neler olduğunu ise 2018 - 2019'un En İyi 10 Çalışan Deneyimi Trendleri raporu
Gündem çok hızlı değişiyor ve her zaman güncel kalabilmenin kolay olmadığı aşikar. Bu devinimde, algımızı ve ürettiklerimizi organize edebilecek anlamlı yaklaşımlardan biri de 'insan odaklı” projeler geliştirmek.
Future of work’ün (geleceğin işi) konuşulduğu şu sıralar, odağında insan olan employer brand summit 12 Nisan’da Wyndham Grand Levent İstanbul’da gerçekleşti.
4C1H olarak yolculuğumuzun başından beri inandığımız formülü uygulamaya devam ediyor, gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde insanı odağa alıyoruz.
24-25 Ekim'de HR Tech World Amserdam'daydık. İnsan Kaynakları alanında 6.000'den fazla katılımcının yer aldığı fuarda kimler vardı, nasıl geçti gelin birlikte bakalım!
Sezon başlıyor! İK’cılar için enfes etkinlikler var. Hem bilgisini hem yetkinliklerini artırıcı hem de network geliştirici etkinlikleri senin için derledik. Haydi önüne sunulan bu etkinlikleri kaçırma...
Çalışan deneyimini sahiplenmiş 4C1H olarak, 2017 - 2018'de hatta gelecekte gereksinim duyulacak en iyi 10 çalışan deneyimi trendlerini belirledik.
4. Geleneksel the HR communicators Etkinliği için İK İletişimi Profesyonelleri ve iş ortaklarımızla 26 Temmuz'da bir araya geldik.
Yola çıktığımızda varlık nedenimizin “insanla insan için çalışmak” olduğunun altını çizdik.
19 Ocak’ta ATÖLYE’de düzenlenen “the HR communicators” Etkinliği’nin ilk ev sahipliğini Türk Telekom üstlendi, işveren markası, kurum kültürü, iç iletişim uzman ve yöneticileri biraraya gelerek güçlerini birleştirdi.
4C1H’nin felsefesi HOLİSTİK Çalışan Deneyimi üzerine kurulu. Çünkü bütünün anlamı, yalın toplamından daha anlamlı olduğuna inanıyor ve her projemizi Holistik Çalışan Deneyimi üzerine tasarlıyoruz.
Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi
No:399/B K:1 D:1
Kadıköy/İstanbul
Formu doldurarak veya
hello@4c1h.com email adresi ile bize ulaşabilirsiniz.